Masina timpului – 03 februarie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • George A. Miller – 1920: psiholog american, unul din fondatorii domeniului psihologiei cognitive.
  • Jacques Soustelle – 1912: membru al Free French Forces, antropolog specializat in civilizatia pre-columbiana si director adjunct al Musee de L’Homme din Paris in 1939.
  • George Adamson – 1906: ecologist si autor britanic, cunoscut ca “Father of Lions”. George si Joy, sotia sa, au devenit cunoscuti datorita filmului Born Free si cartii cu acelasi nume, bazate pe povestea adevarata a leoaicei Elsa, un pui de leu orfan pe care acestia l-au crescut si apoi l-au eliberat in salbaticie.

 

FACTS:

  • 1966 – Luna 9, misiune spatiala fara echipaj la bord, apartinand Uniunii Sovietice in cadrul programului Luna, realizeaza prima aterizare pe suprafata satelitului natural al Pamantului fara probleme ulterioare ale navei care sa se concretizeze in distrugerea sau averierea acesteia sau aparaturii de la bordul ei.
  • ESSA I, a TIROS cartwheel satellite launched on February 3, 1966
    NOAA Photo Library

    1966 – este lansat ESSA-1, un satelit meteorologic cu o masa de 304 kg, cu ajutorul unei rachete Delta, de la Cape Canaveral, Florida. Satelitul inconjura Pamantul o data la fiecare 100 minute, misiunea sa fiind aceea de a fotografia perdeaua de nori in timpul zilei si de a transmite datele pe Pamant. Functiona pe baza a aproximativ 10,000 de celule solare ce incarcau 21 de baterii. ESSA-1 a fost operational pana la data de 6 octombrie 1966.

 

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]