Masina timpului – 02 noiembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Harlow Shapley – 1885: astronom american. A folosit stelele RR Lyrae pentru a estima corect dimensiunea galaxiei Calea Lactee si pozitia Soarelui in cadrul acesteia.
  • Melvin Schwart – 1932: fizician american. A impartit premiul Nobel pentru Fizica in 1988 pentru descoperiri legate de neutrin, impreuna cu Leon Lederman si Jack Steinberger.
  • Alexander Lippisch – 1894: inginer aeronautic, pionier al aerodinamicii cu importante contributii in domeniul diferitelor tipuri de aparate zburatoare.

FACTS:

  • h-4_hercules_2_spruce-goose
    http://www.alaska.faa.gov

    1947 – Spruce Goose, un prototip de hidroavion proiectat si construit de compania Hughes Aircraft, a realizat primul zbor. Construit din lemn din cauza restrictiilor din timpul razboiului in ceea ce priveste folosirea aluminiului, nu a zburat decat o singura data, proiectul netrecand dincolo de acest singur exemplar.

  • 2000 – inceputul misiunii Expedition 1 in cadrul Statiei Spatiale Internationale. Aceasta a fost prima sedere de lunga durata. Echipajul a fost format din comandantul american William Shepherd si inginerii de zbor rusi Yuri Gidzenko si Sergei Krikalev. Misiunea a avut o durata de 136 zile, 17 ore si 9 minute.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto] [foto]