Masina timpului – 05 decembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Sheldon Lee Glashow – 1932: fizician american, laureat al premiului Nobel. In prezent, este profesor de matematica si fizica la Universitatea din Boston, profesor de fizica la Harvard si membru in comisia de sponsori a Bulletin of the Atomis Scientists.
  • Hilary Koprowski – 1916: virusolog si imunolog polonez ce si-a desfasurat activitatea in SUA. Este cunoscut ca inventatorul primului vaccin impotriva poliomielitei.
  • Eldon Lyle – 1908: fitopatolog ameican, specializat in bolile trandafirilor.

 

FACTS:

  • 1969 – ARPA (U.S. Department of Defence’s Advanced Research Projects Agency) conecteaza retelele de calculatoare din patru mari universitati: University of California (UCLA), Los Angeles, the Stanford Research Institute (SRI) din Menlo Park, California, U.C. Santa Barbara si University of Utah. Reteaua a purtat numele de ARPANET.
  • a-tugboat-docked-on-the-thames-near-tower-bridge-during-heavy-smog-in-december-1952
    Getty Images

    1952 – Marele Smog din Londra, evenimentul care a durat pana in data de 9 decembrie, a afectat capitala britanica, ducand la 4,000 morti si 200,000 raniti. O perioada de vreme rece, combinata cu un anticiclon (presiune atmosferica mai inalta decat in regiunile invecinate) si lipsa vantului au dus la colectarea in aer a agentilor poluanti, in special din arderea carbunelui, ducand la formarea unui strat gros de smog deasupra orasului.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [sursa] [foto]