Masina timpului – 08 decembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Thomas Cech – 1947: chimist american. A impartit premiul Nobel pentru Chimie in 1989, impreuna cu Sidney Altman, pentru descoperirea proprietatilor catalitice ale acidului RNA.
  • Jacques Hadamard – 1865: matematician francez, cu importante contributii in domeniile teoriei numerelor si geometriei diferentiale, printre altele.
  • Thomas Edward Thorpe – 1845: chimist britanic. A realizat diverse cercetari legate de o arie larga de subiecte. A contribuit la intelegerea relatiei intre greutatile moleculare ale substantelor si gravitatea specifica a acestora. Munca sa cu privire la compusii fosforului a dus la o mai buna intelegere a trioxidului de fosfor si la prevenirea bolilor pe care acesta le cauza muncitorilor din fabricile de chibrituri.

FACTS:

  • 1953 – presedintele SUA, Dwight Eisenhower, tine un discurs in cadrul Intalnirii Generale a Natiunilor Unite de la New York, denumit “Atoms for Peace”.

“Ma simt obligat sa vorbesc astazi intr-un limbaj care, intr-un fel, este nou – unul pe care eu, care mi-am petrecut o mare parte din viata in armata, as fi preferat sa nu-l folosesc niciodata.

Acest limbaj nou este cel al razboiului atomic.” – Dwight Eisenhower

  • inf_inspection
    Jose Lopez

    1987 – SUA si Uniunea Sovietica semneaza tratatul INF (Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty), prin care se stipuleaza eliminarea de catre cele doua puteri a rachetelor acestora cu raza scurta si medie de actiune. Tratatul este semnat de catre Ronald Reagan si Mikhail Gorbachev la Washington si intra in vigoare la 01 iunie 1988.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]