Redacția Sound of Science se extinde

redacțieProiectul Sound of Science, început la Gold FM și ulterior la Radio Guerrilla ca singura emisiune de popularizare a științei din FM-ul românesc, continuat acum în online, își deschide pentru a doua oară porțile pentru cei care își doresc să se alăture echipei. Și ca să vă conving că merită măcar să luați în considerare această invitație, o sa vă povestesc ce lucruri s-au întâmplat după prima noastră întâlnire din august.

L-am cunoscut pe Petru, om de radio și actor păpușar în Lightwave Theater Company. Petru ne-a invitat la Reflection, piesa de teatru cu păpuși în mărime naturală pentru oameni mari. Așa am descoperit cea mai frumoasă îmbinare de muzică și povești de viață spuse fără cuvinte.

L-am cunoscut pe Valentin, graphic designer-ul care creează felicitări așa cum întotdeauna ți-ai dorit să existe. După ce le vezi în Cărturești, o să vrei să mai stai încă 5 minute lângă raft, să le găsești pe toate și să le așezi în fața celorlalte, ca să le vadă toată lumea, numai așa, deDrag.

Am cunoscut-o pe Raluca și a devenit singurul om care lucrează într-o companie din domeniul aeronauticii și al spațiului cu care am interacționat vreodată.

Din august, fiecare dimineață de Sound of Science începe cu articolul Andreei, care nu a lipsit niciodată, decât motivat. Andreea are rubrica ei, ”Mașina timpului”, în care ne povestește lucruri importante petrecute în trecut.

În fiecare zi de 1, Valentin împarte timpul în zile cu evenimente astronomice, adunate în calendarul lunii.

Citeste si  Astro Fest by Discovery Romania

Eu scriu despre cosmos, tehnologie și despre activitățile desfășurate de agenții spațiale, la care tinerii din România ar putea participa, dar care nu sunt promovate suficient.

Petru scrie fără diacritice, pentru că diacriticele îi distrug entuziasmul. El te poate învăța în cel mai simplu mod cum să faci Search Engine Optimization ca un profesionist (începător) și cum să găsești instantaneu cele mai bune site-uri de editare ale pozelor, când îi spui nevinovat că ai încărcat o poză de 2 MB pe site, când limita e de 150 KB.

Așa că vino la întâlnirea de vineri, 9 decembrie, ora 19:30, la Have a Cigar, fie că ești contabil, actor, economist, avocat, traducător sau robot. Trebuie doar să fii pasionat de știință și să îți placă să scrii. Dacă nu te simți în largul tău să vorbești cu oameni noi, nu îți face griji – Petru, om de radio, poate să acopere singur tot spațiul de emisie dacă se lasă liniștea 🙂

Poți să ne răspunzi la invitație la contact[at]soundofscience[pct]info sau pe event-ul organizat pe pagina de Facebook.

Later edit: amânăm pentru săptămâna viitoare întâlnirea din 9 decembrie, dar păstrăm deschisă adresa de mail contact[at]soundofscience[pct]info și mesajele pe Facebook. Dacă vrei să ne fii coleg/colegă, scrie-ne câteva rânduri despre tine și de ce ai vrea să faci parte din echipa SOS.

Anca Stănescu