Masina timpului – 07 decembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Eleanor Gibson – 1910: psiholog american, a carei munca s-a focusat pe capacitatea de citire a copiilor.
  • Gerard Peter Kuiper – 1905: astronom, cercetator planetar, selenograf, autor si profesor olandezo-american. Este cel care si-a imprumutat numele centurii Kuiper. Acesta este considerat de catre multi ca fiind parintele stiintei moderne a planetelor. Ca profesor la Universitatea din Chicago, a fost profesorul de disertatie al lui Carl Sagan.
  • Louis Dollo – 1857: paleontolog belgian, nascut la Lille, Franta. Este cunoscut pentru munca sa in domeniul dinozaurilor. Dollo a precizat, de asemenea, ca evolutia nu este reversibila, stabilindu-se, astfel, legea lui Dollo.
Citeste si  Masina timpului - 10 ianuarie

FACTS:

  • 1995 – nava spatiala americana fara pilot Galileo ajunge in dreptul lui Jupiter, dupa survolari ale lui Venus si Pamant, devenind prima nava care orbiteaza in jurul lui Jupiter.
  • apollo_17_the_last_moon_shot_edit1_
    Unknown NASA employee, scanned by Kipp Teague

    1972 – Apollo 17, ultima misiune NASA din cadrul programului Apollo, avand la bord 3 membri ai echipajului, a fost lansata catre Luna. Apollo 17 a reprezentat prima lansare pe timp de noapte a unei misiuni cu echipaj uman apartinand SUA si ultima lansare cu echipaj a unei rachete Saturn V.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]