Masina timpului – 19 octombrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Johnnetta Cole – 1936: antropolog, educator si director de muzeu american. Cole a fost prima femeie de culoare care a devenit presedinte al Colegiului Spelman (1987 – 1997), un colegiu de prestigiu pentru tineri de culoare fondat inainte de 1964.
  • The world's first film poster, for 1895's L'Arroseur arrosé
    Marcellin Auzolle

    Auguste Lumière – 1862: fratii Lumière, Auguste si Louis Jean, s-au numarat printre primii regizori din istorie. Acestia au brevetat cinematograful, un precursor al camerei video, care functiona si pe post de proiector si imprimanta.

  • Marguerite Perey – 1909: fizician francez, studenta a lui Marie Curie. In 1939, Perey a descoperit elementul denumit franciu.

FACTS:

  • 1386 – a fost sustinut primul curs la Universitatea Heidelberg, aceasta devenind, astfel, cea mai veche universitate din Germania. De asemenea, a fost a treia institutie de acest fel fondata in cadrul Sfantului Imperiu Roman.
  • 1943 – streptomicina, primul antibiotic eficace impotriva tuberculozei, este izolata pentru prima data de catre Albert Schatz la Universitatea Rutgers, in cadrul unui proiect de cercetare finantat de Merck & Co.
  • 1952 – Alain Bombard incepe traversarea Oceanului Atlantic, singur, intr-o barca pneumatica Zodiac, numita L’Hérétique, de numai 4,5 m lungime. Bombard a plecat la drum cu doar un sextant si foarte putine provizii.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]