Masina timpului – 11 ianuarie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Roger Guillemin – 1924: cercetator francez. A primit premiul National Medal of Science in 1976 si premiul Nobel pentru medicina in 1977 pentru munca sa in domeniul neurohormonilor.
  • Pink_Elephants_on_Parade_Blotter_LSD_Dumbo
    Psychonaught

    Albert Hofmann – 1906: cercetator suedez. Se presupune a fi prima persoana care sintetizeaza si ingereaza LSD, afland despre efectele psihedelice ale acestui drog.

  • Calvin Blackman Bridges – 1889: cercetator american, cunoscut pentru contributiile sale aduse geneticii. Impreuna cu Alfred Sturtevant si H.J. Muller, Bridges a facut parte din proiectul lui Thomas Hunt Morgan de la universitatea Columbia, denumit “The Fly Room”. Acesta s-a desfasurat pe parcursul a 17 ani, ducand la numeroase si importante rezultate in domeniul geneticii. Folosind musculita comuna, numita Drosophila melanogaster, datorita costului redus al experimentelor, accesibilitatii si ratei crescute de reproducere, cercetatorii au obtinut rezultate privind cromozomii si informatii genetice legate de acestia, precum si felul in care acestia sunt dispusi.

 

FACTS:

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]