Masina Timpului – 12 august

S-AU NASCUT:

  • 1781 – Robert Mills: arhitect si inginer american, proiectantul monumentului Washington, ridicat in cinstea primului presedinte american, George Washington.  Acesta a studiat in Charleston, Carolina de Sud, ca student al arhitectului James Hoban, cel ce avea sa proiecteze mai tarziu Casa Alba. Amandoi au fost francmasoni.
  • Partea intunecata a Lunii
    Foto: NASA

    1887 – Erwin Schrödinger: fizician austriac, castigator al premiului Nobel pentru formularea ecuatiei Schrödinger din domeniul mecanicii cuantice. Numele lui a fost atribuit unui crater situat pe partea intunecata a Lunii.

  • 1681 – Vitus Bering, cartograf si explorator rus de origine daneza, a condus doua expeditii rusesti: Prima expeditie din Kamchatka si Marea Expeditie Nordica. Stramtoarea Bering (desparte Rusia de SUA), Marea Bering, insula Bering, ghetarul Bering si zona Beringia – toate au fost denumite in onoarea lui.

FACTS:

  • 1981lansarea IBM PC  (computer personal IBM). Termenul de “PC”  a fost folosit inca din 1972, insa, odata cu succesul inregistrat de aceasta lansare, a fost asimilat unui microcomputer de birou compatibil cu produsele IBM.
  • 1851brevetarea masinii de cusut cu pedala  de catre Singer:  Isaac M. Singer aduce imbunatatiri importante masinii de cusut existente, considerand ca aceasta ar trebui sa aiba ac drept, nu curbat, ca pana atunci. Acest prototip a fost primul care a functionat in mod practic, putand sa faca 900 cusaturi pe minut, fata de cele 40 ale unei croitorese desavarsite.
  • 1990 – a fost gasit, in Dakota de Sud, scheletul dinozaurului numit „Sue din specia Tyrannosaurus rex, cel mai mare si mai bine conservat specimen descoperit vreodata, complet in proportie de mai mult de 90%. Cu o lungime de 12.3 metri si o inaltime de 3.6 metri, a fost vandut la licitatie cu 7.6 milioane de dolari in 1997, aceasta fiind cea mai mare suma de bani platita vreodata pentru o fosila de dinozaur.

[sursa][sursa][foto]