Masina timpului – 15 februarie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Herman Kahn – 1922: fondatorul Institutului Hudson si unul din cercetatorii importanti ai secolului 20 care au facut speculatii asupra viitorului. A devenit cunoscut ca strateg militar si teoretician al sistemelor in timp ce lucra la corporatia RAND. Kahn a analizat consecintele razboiului nuclear, recomandand cai de imbunatatire a supravietuirii. Prin aceasta, a devenit unul din cei trei istorici care au inspirat personajul principal din comedia neagra a lui Stanley Kubrick, Dr Strangelove.
  • Alfred C. Gilbert – 1884: inventator, atlet, magician, fabricant de jucarii si om de afaceri american. Este cunoscut ca inventatorul jocului Erector.
  • Hans von Euler-Chelpin – 1873: biochimist suedez nascut in Germania. A castigat premiul Nobel in Chimie in 1929, impreuna cu Arthur Harden, pentru studiul fermentatiei zaharului si a enzimelor.
Citeste si  VIDEO: Drone deasupra piramidelor nubiene

 

 

FACTS:

  • A sample found by Ural Federal University scientists at Lake Chebarkul. The object is part of the Chelyabinsk meteorite.
    Denis Panteleev

    2013 – meteoritul Chelyabinsk, un asteroid de 20 metri, patrunde in atmosfera Pamantului si explodeaza deasupra Rusiei. Lumina acestuia a fost mai puternica decat a Soarelui, fiind vizibila pana la 100 km distanta.

  • 1955 – este anuntata publicului prima sintetizare comerciala incununata de succes a unui diamant artificial. Aceasta a fost realizata de catre membrii proiectului la care au luat parte General Electric si companiile Norton si Carborundum.

 

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]