Masina Timpului – 16 august

S-AU NASCUT:

  • Flori1904 – Wendell Meredith Stanley: virusolog si biochimist american, a castigat diverse premii de-a lungul timpului, printre care si premiul Nobel in 1946. La scurt timp dupa asta, s-a demonstrat ca majoritatea concluziilor prezentate de acesta in cercetarea sa  legata de virusul mozaic din planta de tutun au fost incorecte.
  • 1884 – Hugo Gernsback: cunoscut pentru diverse publicatii ce includ si prima revista science fiction. Impreuna cu H.G. Wells si Jules Verne este considerat uneori parintele acestui gen literar. In onoarea sa, premiile prezentate la conventia World Science Fiction sunt numite „Hugos”.
  • 1845 – Gabriel Lippmann: a castigat premiul Nobel pentru fizica in 1908 pentru reproducerea culorilor in fotografie ce se bazeaza pe fenomenul de interferenta.
Citeste si  Masina timpului - 06 februarie

FACTS:

  • Kittinger-jump_resized1960 – in cadrul proiectului Excelsior, Joseph W. Kittinger a realizat a treia si ultima saritura cu parasuta de la o inaltime de 31.3 km, stabilind un record mondial. Acesta a cazut timp de 4 minute si 36 secunde, atingand o viteza maxima de 988 km/h, inainte sa-si deschida parasuta la 5.5 km distanta de sol.
  • 2003 – este stabilit numele celui de-al 110-lea element din tabelul periodic – darmstadtiu (Ds). Acesta a fost descoperit langa localitatea Darmstadt, Germania, care i-a imprumutat si numele. Este un element sintetic extrem de radioactiv.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto] [foto] [foto]