Masina timpului – 20 octombrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Melchior Berri – 1801: cunoscut arhitect elvetian. A proiectat, printre altele, Muzeul de Istorie Naturala si Etnografie din Basel.
  • James Chadwick – 1891: fizician englez, laureat al premiului Nobel pentru Fizica in 1935 pentru descoperirea neutronului in 1932.
  • Tracy Hall – 1919: chimist american, cunoscut ca prima persoana care se presupune ca ar fi realizat un diamant sintetic in 1954, folosind o presa creata de el insusi. Ca toate inventiile importante, si creatia lui Hall sta sub semnul intrebarii. Ceea ce este sigur este ca procesul a fost realizat cu ajutorul presei proiectate de el. Hall si-a realizat visul din copilarie, incepand sa lucreze pentru General Electric in 1948, in cadrul Laboratorului de Cercetare. General Electric a castigat enorm de pe urma inventiei lui, recompensandu-l cu o obligatiune in valoare de 10 dolari, pe langa salariul de baza.
Citeste si  Masina timpului - 6 septembrie

FACTS:

  • 1910 – este lansata RMS Olympic, un vas de linie transatlantic. Acesta a fost cel mai mare vas de linie din lume pentru o perioada intre 1911 si 1913, devansat pentru scurt de timp de Titanic. Acesta avea aceleasi dimensiuni, dar un tonaj brut mai mare, datorita configurarii interioare.
  • 1961 – Uniunea Sovietica a lansat prima racheta balistica cu focos nuclear de pe un submarin, inaintea SUA. Racheta, R-13, a detonat in Oceanul Arctic.
  • mediterranean-jellyfish
    Intandem

    1984 – este deschis Acvariul din Golful Monterey, California, SUA. Acesta este o institutie publica non-profit, cu aproape doua milioane de vizitatori anual. Adaposteste mii de plante si animale, insemnand mai mult de 600 specii expuse. Acvariul a constituit o sursa de inspiratie pentru filmul Finding Dory.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]