Avem un nou organ uman clasificat in mod oficial

mezenterCercetatorii au casificat un nou organ in organismul uman, unul ascuns „la vedere” in sistemul digestiv. Desi cunoastem structura noului organ, nu prea ii intelegem functiile, iar studierea lui ar putea fi cheia intelegerii sale si ar putea duce la crearea unor tratamente pentru probleme digestive.

Organul cunoscut drept mezenter, noul organ se credea a fi compus din structuri fragmentate, separate, dar cercetarile au indicat ca este, de fapt, un singur organ continuu. Detaliile sunt publicate in jurnalul The Lancet Gastroenterology & Hepatology.

Datorita acestei cercetaori, care a fost verificata si publicata intr-un jurnal de stiinta, studentilor de la medicina din strainatate le-a fost predat faptul ca mezenterul este un organ distinct.

Ce este, asadar, mezenterul?

Este un peritoneu, o membrana care captuseste peretele cavitatii abdomenului si acopera organele din aceasta cavitate pentru a tine totul pe pozitie. Una dintre cele mai vechi mentionari ale mezenterului a fost facuta de Leonardo da Vinci. In ultima suta de ani, doctorii care au studiat mezenterul au crezut ca este compus din mai multe sectiuni separate, ceea ce-l facea destul de neimportant, dar in 2012, J. Calvin Coffey, un cercetator de la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda a descoperit ca acesta este un organ. El si colegii sai au examinat mezenterul la microscop si au descoperit ca este o structura continua.

Citeste si  Consumatorii adulti de lapte mamar isi pun sanatatea in pericol

[sursa]