Bitcoin, moneda cu cele mai bune performante in 2016

bitcoinCea mai performanta moneda digitala din lume, bitcoin-ul, a crescut la valoarea de 1.000 de dolari americani pe 2 ianuarie, devenind cea mai buna moneda din 2016, cu o crestere de 125%. A atins in 2013 varful de 1.163$.

Desi bitcoin-ul este tentant pentru investitii, multi investitori raman precauti din cauza volatilitatii ei. In 2013, cripto-moneda, care se bazeaza pe tranzactii criptate intre useri, a crescut de 10 ori in doar 2 luni, ca apoi sa piarda aproape toata valoarea intr-o serie de crahuri, atingand praguri minime de 200-300$ la inceput de 2015, inainte ca apoi sa ajunga iarasi in varf.

In ultima perioada, bitcoinul a fost cu mult mai stabila, iar in 2016 a crescut in urma caderii yenului chinezesc de 7%, cel mai prost an al sau din ultimele 2 decenii.

Citeste si  Senzorul termic fara baterii

Spre deosebire de monedele traditionale, precum dolarul american, ce sunt ocrotite de banci centrale, bitcoinul este descentralizat, iar protectia anonimatului care vine la pachet cu aceasta moneda ii asigura un transfer intre tari extrem de usor, spre deosebire de cele conventionale. Din acest motiv este cea mai utilizata moneda in plati efectuate in „dark web”, unde tranzactiile se fac pentru produse si servicii ilegale, precum droguri, arme si asasinate.

[sursa]