Misiunea New Horizons si cele 9 secrete ale sale

new horizonsSonda New Horizons se afla la cateva luni de zile distanta de Pluto si Centura Kuiper, unde va ajunge in iulie. In 2008, echipa care se ocupa de sonda a dezvaluit secretele ei. Sunt 9 obiecte atasate si trimise intr-o misiune lunga de 10 ani pana in zonele indepartate ale Sistemului Solar. Au atasat un om si parti din alte mii de persoane…

Iata lista completa

1. Omul. Este vorba despre cenusa celui care l-a descoperit pe Pluto, Clyde Tombaugh, asezata intr-un recipient atasat de burta sondei. Inscriptia spune asa: „Aici se odihnesc ramasitele lui Clyde Tombaugh, cel care a descoperit planetoidul Pluto precum si a treia zona a Sistemului Solar, fiul lui Adelle si Muron, sotul Patriciei, tatal lui Annette si Alden, astronom, profesor, iubitor al jocurilor de cuvinte si prieten.”

2. 434.000 de oameni. Numele lor prin intermediul unui CD care contine numele a multor oameni care au dorit sa participe la aceasta misiune de explorare.

3. Un CD cu fotografiile celor care au realizat sonda.

Citeste si  Robotul care intuieste

4. O moneda din Florida, de unde a fost lansata New Horizons.

5. O moneda din Maryland, statul unde a fost construita sonda.

6. O piesa mica taiata din SpaceShip One si inscriptionata cu doua mesaje „Pentru a comemora rolul istoric in avansul zborului spatial, aceasta piesa din SpaceShip One va zbura la bordul unei alte nave ce va face istorie: New Horizons. Este prima misiune pamanteana spre Pluto, cea mai indepartata planeta din Sistemul Solar.” si „SpaceShip One a fost prima nava privata cu echipaj realizata din fonduri private. A zburat deasupra SUA in 2004.”

7. Un steag al SUA.

8. O alta versiune a steagului SUA.

9. Un timbru postal american din 1991 pe care scrie „Pluto: Inca neexplorat”

[sursa]