Muzica Rihannei ajuta recuperarea post-operatorie a copiilor

RihannaCopiii care au ascultat 30 minute muzica Rihannei, a lui Taylor Swift. audiobookuri sau a altor cantareti la alegere au simtit mai putina durere dupa operatii importante. Audio terapia elimina riscul unor efecte secundare ale medicamentelor opioide, care pot cauza probleme de respiratie in cazul copiilor.
Cei cu varste cuprinse intre 9 si 14 ani au ales muzica din genuri precum pop, country, rock si clasica. Audiobook-urile scurte au reprezentat si ele o categorie. Strategia de a folosi metode lipsite de medicamente opioide pentru a controla durerea post-chirurgicala este foarte importanta. Nu are efecte secundare si nici nu e scumpa.

Audio terapia a creat o a doua cale neuronala in cortexul pre-frontal ce se ocupa de memoria durerii. Savantii spun ca durerea vine cu invatarea. Atat timp cat nu te gandesti la ea, nu va avea aceeasi intensitate. Practic, prin audio terapie, pacalim creierul. Mutam focalizarea de pe durere pe muzica. Faptul ca pacientii isi pot alege muzica preferata este un factor important pentru ca fiecare are preferintele sale.

Citeste si  Muzica de la birou dauneaza concentrarii

[sursa]