NASA Home & City: influența explorărilor spațiale asupra vieții pe Pământ

Celor care s-au întrebat întotdeauna de ce omenirea investește resurse în explorarea spațială, în loc să se concentreze pe rezolvarea problemelor mundane, NASA le-a pregătit site-ul NASA Home & City, un site interactiv, menit să reflecte influența explorărilor spațiale asupra vieții de zi cu zi de pe Pământ.

Celor care erau deja conștienți de impactului tehnologiilor dezvoltate de NASA, agenția spațială le dă ocazia să își amintească de un joc Sims.

Site-ul, premiat recent de Federația americană de publicitate, este construit ca un joc, în care utilizatorul poate intra în fiecare din încăperile unei case sau în construcțiile de importanță publică dintr-un oraș și să descopere obiectele îmbunătățite de tehnologiile dezvoltate de NASA sau chiar apărute ca urmare a nevoilor astronauților observate în timpul călătoriilor spațiale.

De la aspirator, căști fără fir, sisteme de purificare a apei, saltele cu memorie și chiar și ustensile de hairstyling, până la rachete de tenis, scaune auto, echipamentele pompierilor, sisteme pentru siguranța alimentelor, aparatură medicală și transport aerian, toate beneficiază într-o măsura mai mică sau mai mare de tehnologii dezvoltate pentru explorarea spațială.

Potrivit NASA, site-ul prezintă 130 de moduri în care viața de zi cu zi de pe Pământ a fost impactată de explorările spațiale.