A inceput o ploaie de stele

perseidePerseidele, una dintre cele mai populare ploi de stele, vor putea fi vazute in toata splendoarea lor in august, dar nu trebuie sa astepti pana atunci pentru a te bucura de spectacol. Ne aflam acum in mijlocul unei alteia intitulate delta aquaride care a inceput pe 12 iulie.

In jurul datelor 28 si 29 iulie, delta aquaridele ajung la maximum. Desi fenomenul ii favorizeaza pe cei care locuiesc in emisfera sudica, nordicii se pot bucura si ei putin. In timpul perioadei de varf, putem observa pana la 20 de meteori pe ora. Dupa ce trece perioada de maximum, delta aquaridele mai pot fi observate pana pe 23 august, suprapunandu-se cu perseidele, care vor avea varful de activitate la mijlocul lunii august.

Citeste si  Top 5: Exoplanete similare Terrei

Cel mai bine e sa le observati intre orele 2 si 3 dimineata. Pentru ca nu sunt foarte luminoase, este foarte important sa iesiti din orase si sa aveti norocul unei nopti fara luna. Daca vremea proasta va incurca, puteti vedea fenomenul prin intermediul Slooh, un observator online, care va transmite in direct ploaia de stele de la un observator din Insulele Canare.

[sursa]