„Project Sunroof” o aplicatie pentru exploatarea energiei solare

sunroof„Sun Roof” este un proiect online care foloseste Google Earth pentru a-ti arata potentialul de exploatare a energiei solare dintr-un anumit loc.

Energia solara devine din ce in ce mai accesibila. Costurile exploatarii acesteia au inregistrat o scadere uriasa, de 80% din 2008 iar Google a creat o unealta online care te ajuta sa determini daca merita sa investesti in panouri solare.

„Proiectul Sunroof” aduce un plus tehnologiei Google Earth, prin determinarea cantitatii de soare si de umbra dintr-un anumit loc. Procesul este unul simplu. Intri in aplicatie si cauti adresa. Iti va aparea o harta termica cu zona care te intereseaza dar si date despre numarul de ore in care soarele incalzeste locul respectiv. Pentru acest rezultat sunt folosite mai multe variabile, vremea locala, date din satelit, modelare 3D sau numarul de copaci din vecinatate. „Sunroof” iti calculeaza si numarul de metri patrati optimi pentru montarea panourilor solare. Luand toti acesti factori in considerare, iti vor fi recomandate tipuri specifice de panouri solare sau chiar firme, din apropiere, care se ocupa cu montarea acestora. De asemenea, aplicatia iti va calcula si cati bani vei putea economisi intr-o perioada de 20 de ani.

Citeste si  Laptele și carnea organice sunt chiar mai bune decât cele convenționale?

Deocamdata proiectul se afla la inceput si a fost implementat in doar 3 orase din SUA: San Francisco Bay Area, Fresno si Boston.

[sursa]