Robotul care intuieste

robotBioinginerii americani au creat un robot capabil sa intuiasca actiunile tale folosindu-se de algoritmi matematici. Softul nu citeste minti la propriu, dar calculeaza intentiile pe baza actiunilor noastre din trecut, chiar daca o actiune a fost intrerupta.

De exemplu, intinzi mana dupa un obiect de pe birou, dar ea se loveste de un obstacol care o impiedica sa-l apuce. O alta persoana ar putea intui ce ai incercat sa faci, dar ar putea si un robot? Pentru a testa teoria, oamenii de stiinta de la Universitatea Illinois din chicago a experimentat acest scenariu, urmarind si analizand miscarile mainilor oamenilor in timp ce incercau sa apuce un obiect de pe un birou virtual, dar intrerupandu-i cu o forta opusa. Tehnologia ar avea implicatii masive in industria auto, care se indreapta tot mai mult spre masinile care se conduc singure.

Citeste si  Chef Robot iti prepara cina

In cazul in care masina ar ajunge pe o portiune inghetata si ar incepe sa derapeze, ar fi bine ca aceasta sa stie unde vrem sa ajungem pentru a corecta traiectoria.

De asemenea, protezele inteligente ar putea beneficia de tehnologia aceasta.

[sursa]