Recomandare: Serile Nautilus – Autorul John Scalzi

serile nautilus

Asa cum am scris nu demult, editura Nemira organizeaza Serile Nautilus, eveniment cu o periodicitate lunara pentru iubitorii de Science Fiction & Fantasy. Luni, 15 mai, Ana Nicolau va sta de vorba cu autorul John Scalzi prin Skype la Ceainaria Carturesti Verona incepand cu ora 19:00, eveniment pe care vi-l recomandam din pozitia de partener entuziast.

John Scalzi este unul dintre cei mai de succes autori de science fiction de astazi. In 2015 a semnat un contract de 3.4 milioane de dolari pentru 13 carti din colectia Tor Books. Seria Razboiul batranilor l-a impus inca de la debut datorita temelor razboiului cu specii extraterestre si a avansului tehnologic ce schimba insasi umanitatea. Puteti comanda de la Nemira Razboiul Batranilor si Brigazile Fantoma.

In 2008 a primit Premiul Hugo pentru Best Fan Writer pentru blogul sau. A publicat si nonfictiune si a scris articole pe teme din mai multe domenii. In 2010 a fost ales presedinte al Science Fiction and Fantasy Writers of America, uniune pe care a condus-o pana in 2013, cand a primit Premiul Hugo pentru The Red Shirts.

Citeste si  Concurs Nemira #01 - Seria Nautilus

Va fi, cu siguranta, un eveniment demn de recomandat si de discutat apoi pe indelete, noi fiind, la Sound of Science, fani ai genului.

Printre cartile citite din Colectia Nautilus, doresc sa recomand pentru moment Poarta de Frederik Pohl, opera pe care o mai gasiti cu usurinta la Biblioteca Metropolitana Bucuresti. Am citit-o pe nerasuflate si abia astept sa imprumut urmatorul volum din aceasta saga.

PS: Urmatoarea editie a Serilor Nautilus va avea loc pe 19 iunie cu scriitorul Lev Grossman, autorul seriei Magicienii.