Buzz Aldrin: Ca să ajungem pe Marte, trebuie să renunțăm la ISS

Aldrin
Foto: NASA

La conferința ”Humans to Mars”, organizată pe 9 mai în Washington D.C., au fost dezbătute provocările tehnice, științifice și financiare ale explorării planetei Marte. Printre acestea din urmă, astronautul misiunii Apollo 11, Buzz Aldrin, a identificat o problemă în continuarea misiunilor la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Potrivit astronautului, cheltuielile efectuate de NASA cu ISS, de aproximativ 3 miliarde de dolari anual, împiedică dezvoltarea misiunii către Marte. Buzz Aldrin a sugerat că operațiunile de pe ISS ar putea fi transferate unor entități private, cum sunt SpaceX, Boeing sau Orbital ATK.

NASA susține că toate misiunile desfășurate la bordul ISS și rezultatele pe care acestea le generează sunt o parte esențială pentru dezvoltarea călătoriei către Marte. Totuși, o opinie similară celei expuse de Buzz Aldrin, potrivit căreia proiectul ISS ar putea fi transferat unor entități private, a fost exprimată în trecut și de Bill Hill, director asociat adjunct pentru dezvoltarea sistemelor de explorare din cadrul NASA.

Citeste si  Observatorul Solar al NASA, imagini superbe

În prezent, operațiunile desfășurate la bordul ISS sunt programate să continue până în anul 2024.