Oamenii de stiinta au aflat: sexul beat vs. sexul high

sex iarba
Monkey Business Images / Shutterstock.com

Va rugam sa ne iertati pentru subiectul frivol pe care urmeaza sa vi-l aducem in atentie, dar cu totii trecem prin asta si e bine sa stim ce anume sa alegem. Stiinta a facut un pas in fata pentru a elucida acest mister.

Intr-un nou studiu, cercetatorii de la Universitatea din New York au investigat feedbackul oferit de persoanele care au facut sex bete si dupa ce au fumat un joint. Rezultatele sunt interesante.

„Pentru ca marijuana este din ce in ce mai populara, este necesara o cercetare care sa examineze cum si daca aceasta influenteaza riscul comportamentului sexual riscant” – jurnalul Archives of Sexual Behavior

Echipa a recrutat 24 de voluntari heterosexuali, 50-50 femei-barbati, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, pentru a discuta fara perdea despre viata lor sexuala intr-o serie de interviuri. Fiecare voluntar a experimentat sexul influentat atat de alcool cat si de marijuana (separat) pentru a putea povesti efectele.

Stim ca este un studiu de mica anvergura, dar intentia cercetatorilor a fost aceea de a crea un punct de plecare a cercetarii pentru ca apoi sa apara altele pe baza acesteia.

In timp ce participantii au recunoscut ca atat alcoolul cat si marijuana le-a afectat modul in care si-au ales partenerul sexual, au raportat faptul ca alcoolul a avut efecte negative mai mari asupra alegerii acestuia.

„Vederea partenerilor la lumina zilei pentru prima data si trezirea langa persoane necunoscute s-au numarat printre plangerile celor mai multi, atat femei cat si barbati, ceea ce le-a coborat acestora standardele” – comenteaza cercetatorii

„In general, cei mai multi participanti nu au raportat coborarea standardelor personale cand a venit vorba de marijuana, in comparatie cu alcoolul. Cativa participanti au declarat ca si-au perceput partenerii mai atractivi in timp ce erau high”

Atat barbatii cat si femeile au spus ca au regretat sexul alcoolizat pentru ca acesta le-a coborat standardele sexuale si impins catre partide neprotejate.

„Barbatii si femeile au raportat aparitia regretului, rusinii si a jenei in cazul acloolului, dar nu si in cazul marijuanei” – au descoperit cercetatorii

Mai multe, aici. Din ce am citit noi, alcoolul nu este indicat.

Citeste si  10 mituri despre sex care refuză să dispară

[sursa]