Cadavrul unei balene, in Oceanul Indian

balena moartaOceanul este intunecat si plin de pericole. Poate nu atat de multe pericole cat forme de viata misterioase precum aceasta sfera bizara purpurie ce a aparut aproape de coasta Californiei recent.

A aparut o chestie biologica langa tarmul Bunbury la vest de Australia si putem spune ca a contrariat niste pescari. Cu o textura fina si un miros insuportabil, organismul acesta nu a putut fi identificat la inceput.

Mark Watkins, pescar de 21 de ani, nu a vazut niciodata asa ceva.

„Cand ne-am apropiat, am realizat ca trebuie sa fie vorba despre o balena moarta dupa miros. Stomacul sau era plin de gaze si foarte umflat”

Stomacurile balenelor tind sa se umple de gaz in timpul vietii, dar este un proces biologic tinut sub control. Plutirea pana la suprafata, soarele a incalzit abdomenul balenei cauzand expansiunea gazelor si fortand umflarea stomacului. Uneori, aceste conditii cauzeaza explozii cu o furie dramatica.

Citeste si  Miel modificat cu proteina de meduza, vandut din greseala pentru consum la Paris

Dupa ce s-au indepartat de cadavru, Watkins a observat cum acesta incepea sa se dezumfle, dupa ce niste rechini au aparut si au muscat din cadavru.

[sursa]