Stephen Hawking nu va călători în spațiu mai devreme decât anunțase deja încă din 2015

Hawking
Foto: NASA

Probabil ați văzut până acum toate articolele care anunță cu titlu de ”breaking news” faptul că Stephen Hawking tocmai ce a anunțat că va călători în spațiu la bordul uneia dintre navele construite de Virgin Galactic. Dar informația nu este deloc nouă.

Într-un interviu acordat lui Piers Morgan de la Good Morning Britain, printre multe întrebări despre măsurile lui Donald Trump, la care a răspuns cu îngrijorare dar și cu umorul caracteristic,  Stephen Hawking a fost întrebat și care este scopul vieții, prin raportare la faptul că, recent, intervievat de același interlocutor, Dalai Lama a afirmat că scopul vieții este fericirea.

Fizicianul a afirmat că nu are nici o idee care ar putea fi scopul vieții, dar că momentul cel mai fericit al vieții lui a fost nașterea primului său copil. Tot cu ocazia acestei întrebări, Hawking a afirmat că ar fi fericit dacă ar călători în spațiu și a reluat informația potrivit căreia Richard Branson i-a oferit un loc la bordul unei nave construite de Virgin Galactic.

Citeste si  Am lansat aplicatia Sound of Science, la Have a Cigar

Încă din 2015, Richard Branson a afirmat că Stephen Hawking este singura persoană căreia i-a oferit un bilet gratuit către spațiu cu Virgin Galactic, în măsura în care sănătatea îi va permite o astfel de călătorie.

Deocamdată, însă, Virgin Galactic trebuie să demonstreze că poate transporta oameni în siguranță în spațiu și înapoi pe Pământ.

Astfel că, deși ar fi un moment remarcabil în lumea științei, Stephen Hawking probabil că nu va călători în spațiu în viitorul atât de apropiat anunțat de multe publicații astăzi.

Anca Stănescu