Studiu: Pisicile comunica prin clipit cu oamenii

Pisicile au o reputatie ca fiind animale domestice si autonome in acelasi timp, care nu depind in nici o masura de oameni. Sunt capabile sa-si vaneze singure hrana, dupa o viata intreaga in care au fost hranite in apartament.

Precum cainii, ele sunt capabile sa cimenteze o conexiune cu stapanii, dar avem o problema in aceasta relationare: limbajul, iar cand vine vorba de comunicare, cea cu pisicile nu este deloc una usoara.

O modalitate eficienta de a comunica este prin a clipi foarte lent. Oamenii de stiinta au confirmat ca acest gest le face pe pisici mai receptive la adresa oamenilor. Daca ai petrecut timp in preajma acestor animale, sigur ai observat expresiile lor faciale, printre care se numara si acest clipit foarte lent. Echivalentul la oameni este strangerea ochilor atunci cand zambim. Gestul clipitului lent, in cazul pisicilor, se poate traduce printr-un „zambet felin”. Dovezile au aratat ca oamenii pot copia acest mod de exprimare, aratandu-le pisicilor ca sunt deschisi la interactiune si prietenosi.

Citeste si  VIDEO: De ce sunt pisicile ciudate?

Pisicile le raspund oamenilor care sunt receptivi, iar daca pisica ta este una reticenta, problema este la tine, cel mai sigur. De asemenea, pisicile copiaza personalitatea oamenilor din aceeasi casa, acesta fiind unul dintre motivele pentru care simt cand suntem tristi. Pisicile isi recunosc numele, chiar daca ne ignora de foarte multe ori, iar relatiile lor cu oamenii sunt surprinzator de profunde.

In cazul in care in casa ta exista o pisica, suntem siguri ca vei incerca acum sa comunici cu ea prin clipit.

[sursa]