Tatuaje temporare care pot controla telefonul

Tatuaj
Foto: DuoSkin

Cercetătorii de la MIT și Microsoft tocmai au lansat DuoSkin. Este un procedeu care permite oricui să creeze dispozitive personalizate funcționale care pot fi atașate direct pe piele folosind foiță de aur (schlagmetal) sub forma unui tatuaj temporar.

DuoSkin atrage prin designul tatuajului asemănător cu bijuteriile metalice și creează un dispozitiv pe piele cu care utilizatorii își pot controla dispozitivele mobile, afișa informații, și pot stoca informații direct pe pielea lor.

Circuitul din foiță de aur se conectează la un mic cip capabil să trimită un semnal wireless prin bluetooth către un dispozitiv, în același mod în care funcționează un smartwatch sau o telecomandă.

Citeste si  Sonda Beagle 2 gasita pe Marte la aproape 12 ani de la disparitie

Conceptul a fost realizat de către Cindy Hsin-Liu Kao doctorand la MIT Media Lab și a fost dezvoltat în cadrul unui internship la Microsoft Research vara trecută. Kio spune că a costat mai puțin de 175 de dolari realizarea prototipului. Aceasta a fost posibilă datorită miniaturizării componentelor  și a faptului că devin din ce în ce mai ieftine și puternice.

“Într-o zi vom aplica interfețe pentru piele așa cum aplicăm loțiunea sau machiajul ” spune Kio.

Nu este pentru prima oară când Kio experimentează cu transformarea trupului uman în cotroller. În trecut a transformat o unghie artificială într-un trackpad.

Valentin Ionita

[sursă] [sursă] [sursă]