Te poți droga cu ciocolată?

raveO informatie a inflamat presa din Romania, si nu numai, in ultima perioada si are legatura cu ringul de dans, cluburi si niste droguri. De fapt, un drog. In incercarea de a se droga fara a incalca legea si evitand substantele periculoase, tinerii din ziua de azi si-au intors fata catre ciocolata. Trendul pare a fi pornit din Berlin, unde cacaua cruda a fost servita in cadrul unor evenimente. Recent, petrecerile rave din Europa si SUA au inceput sa ofere substanta sub forma unei pudre, a unor pastile sau ca bautura.

Primii care au incercat drogul au fost civilizatiile pre-columbiene precum azteca si maiasa. Considerate a avea proprietati divine, semintele de cacao au fost folosite in ritualuri si ceremonii pentru a ridica nivelul extazului participantilor, un rol pe care reincep sa-l aiba in prezent.

Inca nu e certificat stiintific modul in care actioneaza ciocolata ca drog, dar exista niste motive pentru care ar trebui sa functioneze. Pentru inceput, contine endorfine si tirozina, un precursor al dopaminei. De vreme ce endorfinele si dopamina sunt neurotransmitatori faimosi pentru senzatia de placere, nu este deloc surprinzator faptul ca oamenii au inceput sa traga ciocolata pe nas.

Citeste si  Ce mâncare dă cea mai puternică dependență

Cacaua este, de asemenea, bogata in antioxidanti ce maresc circulatia sangelui spre creier si muschi, oferind un boost fizic si emotional care ne poate ajuta sa dansam mai mult.

Pentru ca drogul sa functioneze, el trebuie sa fie cat mai pur si lipsit de adaosuri de lapte sau zahar, adica e nevoie de cacao cruda. Nu exista nici o certificare stiintifica a faptului ca este o actiune inofensiva, iar aici ne referim la trasul ciocolatei pe nas, dar trebuie sa luam in considerare faptul ca nasul doar elimina lucruri. Nu este recomandat sa impingem prin el spre creier ceva, de orice fel…

[sursa]