Vagina Museum: Lenjerie intima decolorata? Este perfect normal

Te-ai intrebat, probabil, de ce apar uneori petece decolorate pe lenjeria intima, in cazul in care esti femeie. In cazul in care esti barbat, nu ne putem pronunta (inca). Nu esti singura care isi pune intrebarea aceasta, dupa cum a dezvaluit Vagina Museum din UK. Avand in vedere cat de putin se vorbeste despre vagin, nu e de mirare ca astfel de informatii nu sunt cunoscute.

Multe femei au scris pe pagina Vagina Museum ca au fost speriate de acest lucru, ca le-a fost prea rusine sa intrebe si ca nu au stiut unde si cum sa caute raspunsurile pe cont propriu.

Vaginul este un mediu acid cu un pH situat intre 3.8 si 4.5, iar aceste valori sunt indeajuns de mari pentru a provoca decolorarea tesaturilor.

Primim foarte mult feedback de la femei care nu inteleg de ce se intampla aceasta decolorare si sunt usurate cand afla ca nu sunt ele de vina. Nu este ceva cauzat de igienta ci un efect al contactului unui vagin perfect sanatos cu tesatura, in special inchisa la culoare. – Vagina Museum

Mediul acid are rolul de a tine departe bacteriile. Nivelul pH-ului difera in functie de varsta, dar in mod normal acesta se va situa intre valorile 3.8 si 4.5 in anii menstruatiei si un pic peste inaintea pubertatii si dupa menopauza.

Citeste si  VIDEO: Ce se întâmplă când răcești?

Unii au postat povesti improbabile in privinta dintilor albiti in urma sexului oral din cauza acestei aciditati:

Miturile, informatiile eronate ori lipsa informatiilor sunt efecte ale faptului ca vaginul lipseste din educatia tinerelor. Multi educatori si profesori, parinti si chiar profesionisti din sanatate nu cunosc aceste lucruri. Anatomia ginecologica este de multe ori trecuta cu vederea. De exemplu, primul studiu anatomic detaliat al clitorisului intern, un organ cu o lungime de 10 cm, a fost publicat abia in 1998. Nu se vorbeste despre vagin si vulva din cauza rusinii, iar asta insemana ca oamenii nu reusesc sa-si inteleaga pe deplin propria anatomie. – Vagina Museum

Este adevarat ca ar trebui sa evitati bauturile acide pentru a nu va strica dintii, dar daca nu faceti sex oral cu acestia in reprize exagerat de lungi, nu ar trebui sa intampinati probleme.

[sursa: Those Bleached Patches On Your Underwear Are Perfectly Normal, Vagina Museum Explains | IFLScience]