Ventuza umană

Circulă o știre senzațională pe internet despre ventuza umană, un bărbat cu o boală necunoscută care își poate lipi „orice” de cap. 

Jamie Keeton din Illinois își câștigă existența folosindu-și capul. Mai precis, el umblă cu materiale promoționale, de obicei doze și pahare de plastic, lipite de cap. A bătut inclusiv recordul Guiness pentru cele mai multe doze lipite de cap, opt mai precis.

„Ventuza umană” declară că medicii nu au reușit să deslușească această boală rară și misterioasă, care afectează (aparent) un total de patru persoane din lume. Un medic totuși i-a spus că probabil are legătură cu temperatura lui corporală, ce are niveluri de bază destul de înalte – 37,7 grade Celsius. Evident, această explicație „din condei” nu m-a satisfăcut deloc.

Citeste si  VIDEO: O planta mortala se infrupta cu mai mult de 6000 de insecte pe ora

Citind știrile și uitându-mă la video-uri am simțit cum scepticul din mine spune un „hmmmm„ din adâncul minții. Și nu am fost singura. Nu am găsit nici o declarație medicală – pentru că probabil ar fi fost stânjenitoare pentru pacientul în cauză. În schimb, reddit-ul, care nu are astfel de probleme, a rezolvat misterul: „e combinația între moale și umed”, scrie un utilizator. Mai precis, el pune obiecte curbate (dozele) peste un alt obiect curbat (capul său) și moale, scoțând aerul din planșeul dozei. Apoi, umezeala excesivă a capului menține acolo doza. Un video how-to găsiți aici. 

În concluzie, ventuza umană are două boli destul de comune: obezitatea și hiperhidroza (hipersudorația).