VIDEO: Te controlează două creiere

split brainCum suna „tu nu esti tu ci doua creiere care se afla intr-o persoana”, iar unul dintre ele este ca un pasager tacut?

Stim cu totii de cele doua emisfere cerebrale. Notiunea conform careia unele comportamente sunt guvernate de o emisfera iar altele de cealalta nu este complet adevarata. Fiecare emisfera primeste jumatate din informatia vizuala si guverneaza jumatate din functiile motorii: emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului si invers. Cele doua emisfere comunica printr-un fel de fir, o serie de nervi, care poate fi intrerupt, ceva ce se intampla in tratamentul pentru epilepsie. Procedura ii poate lasa pe oameni cu ceea ce este denumit la „ei” ca fiind „split brain„, sau „creier impartit”, iar cercetarile pe acesti indivizi sunt extrem de ciudate.

Citeste si  VIDEO: Iluzie optică - gaură în palmă

Pe scurt, in cazul acestora, emisfera dreapta efectueaza actiuni despre care emisfera stanga nu stie nimic si despre care aceasta incearca sa creeze o poveste pentru a le explica. Important e ca sunt doi de „tu” care citesc acest text.

[sursa]