Video: Un meteor a luminat cerul orașului Detroit

Apariția unui obiect mare și foarte luminos deasupra orașului Detroit a fost semnalată în mai multe video-uri postate ieri seară pe platforme de socializare.

Postările au fost însoțite de declarații potrivit cărora explozia de lumină a fost urmată de sunete puternice și a zguduit câteva clădiri.

Video: Mike Austin

NASA a confirmat că este vorba despre un meteoroid care a intrat în atmosfera Pământului deasupra statului Michigan, cu o forță care a determinat un microseism.

Meteoroizii sunt obiecte cosmice de dimensiuni medii, care călătoresc prin Univers. Când traiectoria lor se intersectează cu cea a Pământului, aceștia intră în atmosferă cu viteze de câteva zeci de km/h, se aprind din cauza frecării cu aerul și se transformă în ceea ce noi numim meteori.

Citeste si  Unul dintre cele mai rare cristale de pe Terra gasit intr-un meteorit

Dacă un meteor nu arde complet în urma exploziei, iar o bucată din el ajunge pe suprafața planetei noastre, această bucată se numește meteorit.

NASA analizează informațiile referitoare la acest eveniment și va urmări traiectoria obiectului cosmic, pentru a identifica dacă vreun meteorit a aterizat pe Pământ.