VIDEO: Un pod printat peste un canal din Amsterdam

mx3d-bridge-render-2-970x546-cCompania olandeza MX3D a dezvoltat o imprimanta robotizata, 3D, cu ajutorul careia va printa un pod peste un canal din Amsterdam.

Cercetatorii de la MX3D dezvolta tehnologii inovatoare, la costuri reduse, pentru a printa obiecte functionale, de orice forma.

Sub indrumarea designerului Joris Laarman, robotii companiei vor printa, simultan, mici segmente de otel topit, care se vor imbina in niste tije. Aceste tije se vor intersecta pe masura ce robotii vor printa suporturile, inaintand deasupra canalului. Constructia podului va incepe in luna septembrie a acestui an.

Citeste si  Roboți care reacționează la emoțiile umane

Reprezentantii MX3D au declarat ca acest pod va fi construit pentru a demonstra de ce sunt capabili robotii, inginerii, mesterii si designerii companiei. Aceasta constructie va arata, de asemenea, cum poate fi aplicata printarea 3D la scara larga, creand obiecte functionale din materiale sustenabile, cu o foarte mare libertate a formei. Podul este si o metafora pentru conectarea orasului vechi cu noua tehnologie.

[sursa]