VIDEO: Sonda Cassini se pregătește de Marele Final

Cassini

Foto: Cassini

După aproape 20 de ani în spațiu, sonda Cassini începe luna aceasta ultimele operațiuni ale misiunii, în etapa denumită Marele Final.

Între 26 aprilie și 15 septembrie 2017, Cassini va ”plonja” de 22 de ori în spațiul dintre Saturn și inelele sale. Nicio altă misiune din istoria omenirii nu a mai explorat această regiune din spațiu.

Din momentul apropierii de Saturn, în iulie 2004, și până în prezent, sonda a trimis omenirii o serie de informații valoroase despre planeta gigant și sateliții săi și imagini fără precedent cu inelele lui Saturn.

Sonda va continua să ne transmită date până în ultima clipă din misiune, păstrându-și antena îndreptată înspre Pământ pe măsură ce va intra controlat în atmosfera planetei Saturn pe 15 septembrie 2017.

Citeste si  VIDEO: Poveste cu o insulă misterioasă

Marcând începutul Marelui Final al lui Cassini, NASA a publicat o animație video emoționantă, care sumarizează în aproximativ 4 minute povestea sondei Cassini și cele mai importante etape ale acestei misiuni.

Anca Stănescu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 400 de semne, cu citarea sursei și cu link spre pagina acestui articol.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia