Cheile masinilor dintr-un oras nu mai functioneaza

Zeci de familii din zona Cleveland au trecut printr-o situatie foarte ciudata, care a fost acum, in sfarsit, rezolvata. Pana la solutionarea situatiei, multe masini si usi de garaj nu au putut fi deschise din cauza unui bruiaj…

Spre final de aprilie, locuitorii orasului North Olmsted, din Ohio, nu si-au mai putut deschide masinile si usile de garaj cu telecomenzile, ori acestea functionau haotic, atunci cand o faceau. Uneori, masinile care nu puteau fi accesate prin telecomanda usilor, raspundeau la comenzi daca erau parcate in afara orasului.

Unii au crezut ca bateriile sunt consumate, dar s-a dovedit a fi o pista falsa. In orice alta parte, in afara orasului North Olmsted, totul functiona perfect. Desi toata lumea se afla in aceeasi situatie, nimeni nu a stiut ce naiba se intampla. Au aparut tot felul de ipoteze, precum un experiment esuat al NASA, ce are un centru de cercetare in zona. Multi, printre care si oficiali ai primariei, au crezut ca furnizorii de energie electrica si telecomunicatii ar bruia accidental semnalele radio ale telecomenzilor auto.

Citeste si  Muzica schimba gustul berii

In timpul investigatiei, a fost gasit device-ul care a bruiat toate telecomenzile radio, unul creat de un electronist entuziast. Acesta crease un gadget care sa-l informeze daca cineva se afla la etajul superior al casei sale in timp ce el se afla in subsolul ei. Un inventator local a declarat ca electronistul este unul fascinat de acest domeniu, o persoana cu nevoi speciale care nu a fost constienta de implicatiile pe care le avea aparatul sau asupra comunitatii prin faptul ca opera fix pe acele frecvente radio. Emisia sa radio continua de 315 MHz a bruiat frecventa utilizata de masini si usi de garaj.

Electronistul a inteles consecintele si a fost de acord sa nu mai foloseasca aparatul de care era atat de mandru.

[sursa]