Oamenii de stiinta cred ca exista in galaxia noastra 36 de civilizatii extraterestre capabile sa comunice

S-ar putea sa nu fie omuleti verzi si e posibil sa nu vina pe aici in nave spatiale, dar conform unor calcule noi, ar exista mai mult de 30 de civilizatii inteligente in galaxia noastre ASTAZI capabile sa comunice.

Cred ca este foarte important si interesant faptul ca, pentru prima data, avem o estimare a numarului civilizatiilor inteligente extraterestre active si capabile sa comunice – Christopher Conselice, profesor de astrofizica la Universitatea din Nottingham si co-autor al cercetarii

In 1961, astronomul Frank Drake a elaborat si propus ceva ce apoi a ramas drept Ecuatia Drake, prin care am aflat de existenta a sapte factori necesari pentru a estima numarul de civilizatii inteligente extraterestre. Factorii cuprind media stelelor care se nasc intr-un an intr-o galaxie si pana la perioada necesara unei civilizatii sa poata trimite mesaje detectabile.

Ecuatia Drake a estimat miliarde de civilizatii, mai mult o unealta care sa ne stimuleze gandirea si imaginatia, mai degraba, decat ceva ce poate fi rezolvat, a declarat Conselice

Acum, omul de stiinta si colegii sai au scris in Astrophysical Journal cum au rafinat ecuatia cu date noi si presupuneri pentru a ajunge la noi estimari.

Practic, am presupus ca viata inteligenta s-ar forma pe planete similare Terrei, deci in cateva miliarde de ani de la formare am putea vorbi despre aceste civilizatii ca parte normala a evolutiei.

Acesta a adaugat ca el crede ca viata inteligenta extraterestra ar fi foarte similara celei de pe Terra si ca nu am fi prea surprinsi daca am intalni-o.

Citeste si  VIDEO: Meteor pe cerul Siberiei

Cele mai stricte presupuneri, in care tinem cont de formarea planetelor si a faptului ca acestea ar avea o varsta cuprinsa intre 4.5 si 5.5 miliarde de ani, spun ca avem un numar cuprins intre 4 si 211 de civilizatii in Calea Lactee capabile sa comunice, 36 fiind numarul cel mai probabil, dar Conselice sustine ca estimarea este bazata pe durata de timp in care noi am trimis semnale in spatiu – aproximativ 100 de ani.

Echipa lui este de parere ca noi trebuie sa mai existam cel putin inca 6.120 de ani pentru a putea efectua comuncatii in ambele sensuri. Cea mai apropiata civilizatie s-ar afla la o distanta de 17.000 ani-lumina de noi. Ar trebui ca atat noi, cat si alte civilizatii inteligente, sa existam pe durata a mii si mii de ani, daca se poate chiar milioane de ani.

Profesorul Andre Coates, de la Mullard Space Science Laboratory de la University College din Londra, a declarat ca estimarile facute de Conselice si colegii sai sunt rezonabile.

Estimarea este un rezultat interesant, dar imposibil de verificat cu tehnologia actuala. Intre timp, cercetarile, care ne vor spune daca suntem sau nu singuri in Univers, vor include obiecte vizitate in Sistemul nostru Solar precum Marte, Europa, Enceladus si Titan.

[sursa]