Facebook te deprima

facebookSocializarea este cea care ne caracterizeaza inca de la inceputul existentei speciei noastre, iar Facebook, Twitter si alte asemenea retele de socializare ne-au oferit acces aproape nelimitat la vietile celorlalti. Un studiu de la Institutul de Cercetare a Fericirii sugereaza ca nu ne prea fac bine…

Peste 1000 de voluntari danezi au luat parte la studiu. Jumatate au folosit Facebook nestingheriti, iar ceilalti s-au deconectat. Dupa o saptamana, 88% dintre cei deconectati au spus ca se simt mai fericiti, in comparatie cu tabara conectata, unde 81% s-au declarat fericiti.

Explicatia este simpla: invidia. Facebook ne concentreaza atentia pe vietile celorlalti, distragandu-o de la propria viata. In loc sa fim atenti la nevoile noastre, suntem la ce au ceilalti.

Cei care s-au deconectat de la Facebook au mai declarat ca se simt mult mai entuziasti, mai putin singuri, ingrijorati si mult mai determinati. Au petrecut mai mult timp cu familia si prietenii fata in fata si s-au putut concentra mai usor. Acestea sunt beneficii extrem de serioase de care poti avea parte, daca te indepartezi de Facebook.

Citeste si  Virusurile au un rol important in functionarea creierului

Meik Wiking, CEO al Institutului de Cercetare a Fericirii, a declarat ca Facebook este un bombardament constant cu vesti bune pe care le primesc ceilalti, dar cei mai multi dintre noi se uita pe fereastra si vad un cer gri si ploaie, mai ales in Danemarca. Asta face din Facebook o lume care contrasteaza extrem de mult cu lumea in care traim noi, caci acolo poti vedea partea in general frumoasa a celorlalti.

[sursa]