Știri de la Olimpiadă scrise de Inteligența Artificială

roboti la jocurile olimpice
Foto: The Daily Conversation

The Washington Post va folosi inteligența artificială pentru a transmite informații de la Jocurile Olimpice de vară de la Rio.

Construit de ingineri și designeri din echipa publicației, reporterul robot, denumit Heliograf, va genera automat scurte update-uri cu informații de bază de la Jocurile Olimpice și va oferi cititorilor programul zilnic al evenimentelor și rezultatele competițiilor. Heliograf va prelua informații de pe o pagină cu date și statistici sportive și le va transforma în scurte relatări.

Ca și celelalte publicații care folosesc inteligență artificială, The Washington Post asigură că scopul nu e acela de a înlocui job-urile oamenilor, ci tocmai acela de a-i elibera de munca banală și de a le oferi reporterilor timpul necesar pentru a analiza în profunzime evenimentele și de a găsi și reda poveștile din Rio în felul creativ în care doar oamenii pot să o facă deocamdată.

Citeste si  Apa potabila din apa desalinizata in doar cateva minute

The Washington Post intenționează să folosească Heliograf și pentru a publica informații în timpul alegerilor din noiembrie din SUA.

[sursa] [sursa] [sursa]