Marturia unui fost anti-vaccinist

Atunci cand un medic sau om de stiinta, nu conteaza cat de obscur sau cat de real, incepe sa puna la zid vaccinurile, acea informatie oricat de reala sau fake se va viraliza printre anti-vaccinisti ca argument impotriva vaccinarii. Sper ca acest articol sa urmeze aceeasi logica, desi sansele sunt foarte mici. Daca primele sustin ideea anti-vaccinistilor, chiar si cu argumente slabe, false sau scoase din context, acesta nu va face acelasi lucru.

Acum 10 ani am fost in tabara anti-vaccinistilor, iar blogul meu de atunci (Umblu.Liber.com) a gazduit multe articole de opinie si documentate (prost). Am crezut ca exista o conspiratie big pharma ce vrea sa ne omoare incet-incet cu substantele daunatoare plasate in vaccinuri (precum thimerosalul) pentru a-si ingrosa profiturile, m-am uitat la documentare low budget cu Alex Jones si nu numai si totul pentru a vedea ca lumea in care traiesc nu este atat de banala pe cat credeam. Poate a fost de vina si anturajul in care ma aflam, plin de asemenea adepti, de care m-am despartit brusc la fel cum, la un moment dat, am inchis si blogul. Nu a trebuit decat sa ascult opinii argumentate, sa ma documentez si sa-mi folosesc logica in fata unei probleme care risca sa ne arunce acum inapoi in Evul Mediu.

Vaccinul nu te omoara si nu este folosit pentru a decima populatia. Asta este o tampenie in care imi este foarte rusine ca am crezut la un moment dat. Da, exista substante care, scoase din contextul vaccinului, ar dauna, dar acestea se afla in concentratii foarte mici si au diferite roluri. Unul dintre acestea este acela de conservare, pentru ca vaccinul sa poata fi tinut in forma optima pana ajunge sub pielea ta. Multa lume se teme de faptul ca exista mercur in vaccinuri. Da, exista mult mai putin decat intr-un peste oceanic! Ma speria faptul ca introduc in corpul meu un virus. Nu conteaza ca e latent, e virus, deci imi fac rau cu mana mea, nu? Ce ignorant am fost… M-am uitat pe umarul meu stang si am vazut 2 cicatrici de la vaccinuri facute la scoala. Sunt vaccinat si nu sufar de autism…

Situatia este foarte simpla, in acest moment al evolutiei noastre

Terra este o jungla. Exista in jurul nostru multe amenintari biologice care ne-ar rapune la scurt timp dupa nastere, motiv pentru care bunicii nostri au avut cate 5-7 copii. Macar 2 sa supravietuiasca. Organismele noastre sunt diferite, deci reactioneaza diferit. Nu exista o unealta general-valabila, cu aceleasi efecte 100%, cu aceleasi efecte secundare in cazul tuturor, dar am reusit sa ducem procentul acesta la 90 si ceva la suta. Restul, pana la 100%, reprezinta riscul. Da, nu exista vaccin fara risc, asa cum nu exista cladire fara risc.

Citeste si  Despre vaccinare

Ca parinte, momentan ai de ales:

  • 90+% sanse ca al tau copil sa traisca o viata indelungata protejat impotriva unor virusuri foarte agresive
  • <10% sanse ca al tau copil sa sufere o reactie alergica, pe care ai putea-o descoperi inaintea vaccinarii printr-un test alergologic
  • foarte multe sanse ca al tau copil sa se infecteze si sa moara ori sa aiba in fata lui o viata oribila

 

Nu exista alernative. Patrunjelul sau usturoiul nu tin departe amenintarile acestea. Situatia este ATAT de grava si e bine sa te trezesti.

Sigur, in ignoranta ta, te intrebi de ce copilul tau nevaccinat l-ar putea afecta pe al meu vaccinat, dar ignori faptul ca al meu ar putea fi nevaccinat din motive medicale, cum sunt bolile autoimune de care ar putea suferi, sau faptul ca un virus ce l-a infectat pe al tau ar putea suferi modificari in lupta cu anticorpii sai, infectandu-l pe al meu cu o alta tulpina impotriva careia nu s-a vaccinat. Moartea copiilor prea mici pentru a fi vaccinati se afla pe umerii vostri, dragi parinti anti-vaccin. Imunitatea de grup nu i-a protejat. Virusurile au ajuns la ei  (si) prin persoane nevaccinate voluntar.

Sper ca vaccinarea sa devina obligatorie in Romania, iar parintii ignoranti sa fie aspru pedepsiti.

Ar mai fi multe de scris, dar sunt sigur ca anti-vaccinistii, care au ajuns la acest articol prin SEO-ul facut special sa-i atraga, au inchis pagina dupa primul paragraf…