Masina timpului – 04 ianuarie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Brian David Josephson – 1940: fizician si profesor de fizica la Universitatea Cambridge, nascut in Tara Galilor. Este cunoscut pentru munca sa in domeniul supraconductibilitatii. A primit premiul Nobel pentru Fizica in 1973 pentru anticiparea efectului Josephson pe cand avea 22 ani si era student la Cambridge.
  • Marie-Louise von Franz – 1915: psiholog elvetian. A lucrat impreuna cu Carl Jung, pe care l-a cunoscut pe cand avea doar 18 ani, la Zurich. Aceasta avea sa fie o puternica si “decisiva intalnire a vietii sale”. Este cunoscuta pentru interpretarea psihologica a basmelor.
  • James Bond – 1900: cunoscut ornitolog american, un expert privind pasarile din Caraibe. Numele sau a fost imprumutat de catre Ian Fleming, James Bond devenind spionul fictiv din seria sa de succes, 007. Fleming, un pasionat observator de pasari, cunostea cartea lui Bond. A ales numele autorului acesteia pentru eroul din Casino Royale din 1953, deoarece isi dorea un nume care sa sune “cat se poate de normal”.
Citeste si  Masina timpului - 18 octombrie

 

FACTS:

  • NASA_Mars_Rover
    NASA/JPL/Cornell University, Maas Digital LLC

    2004 – Spirit, un vehicul automatizat cu motor, aterizeaza pe Marte.

  • 1958 – Sputnik I, primul satelit artificial al Pamantului, ia foc in timp ce iese de pe orbita Terrei, reintrand in atmosfera planetei. Acesta a calatorit aproximativ 70 milioane de km, petrecand 3 luni pe orbita Pamantului.

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]