Masina timpului – 08 februarie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Chester Carlson – 1906: fizician, inventator, avocat specializat in obtinerea de brevete. Este cunoscut ca fiind inventatorul procesului de xerografie.
  • Rudolf Dreikurs – 1897: psihiatru si educator austriac. Acesta sustinea ca purtarea necuviincioasa a oamenilor este rezultatul sentimentului de neapartenenta la un grup social. In 1952, Dreikurs a organizat un grup de sustinatori ai teoriei psihologiei lui Alfred Adler, fondand North American Society of Adlerian Psychology. Dreikurs a fost conducator activ al organizatiei pana la moartea sa.
  • Walter Rothschild – 1868: bancher, politician, zoolog britanic, membru al cunoscutei familii Rothschild. Acesta avea 1,91 m, suferea de un defect de vorbire si era foarte timid. S-a fotografiat calarind o broasca testoasa imensa si conducea o trasura la care erau inhamate 6 zebre, pentru a demonstra ca acestea puteau fi imblanzite. O specie de girafe, 153 insecte, 58 pasari, 17 mamifere, 3 pesti, 3 paianjeni, 2 reptile, un miriapod si un vierme ii poarta numele.
Citeste si  Ironia sorții I

 

FACTS:

  • Launch of the modified Saturn V rocket carrying the Skylab space station
    NASA

    1974 – ultimul echipaj al statiei spatiale Skylab se intoarce pe Pamant. Aceasta a fost prima statie spatiala apartinand SUA, ce a orbitat in jurul Pamantului intre 1973 si 1979. Skylab a fost lansata de catre NASA, la bordul unei rachete modificate Saturn V.

  • 1969 – meteoritul Allende cade pe Pamant, in regiunea ce i-a imprumutat numele, Allende, Mexic. Acesta este cel mai mare meteorit de tipul sau descoperit pe Pamant.

 

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]