Masina timpului – 13 octombrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • John William Dawson – 1820: geolog si administrator universitar canadian. Este cunoscut pentru descoperirea unui tip de reptila, numit Hylonomus, la jumatatea secolului 19.
  • Peter Barlow – 1776: matematician si fizician englez. A primit medalia Copley in 1825 pentru realizarea corectarii deviatiei compasului navelor maritime, cauzata de prezenta fierului la bordul acestora.
  • Rudolf Virchow – 1821: medic, antropolog, patolog, preistoric, biolog, scriitor, editor si politician. Este cunoscut pentru demersurile sale in domeniul sanatatii publice.

FACTS:

  • boston_as_the_eagle_and_the_wild_goose_see_it
    James Wallace Black

    1860 – James Wallace Black realizeaza primele fotografii aeriene in SUA, in colaborare cu navigatorul Samuel Archer King in balonul cu aer cald al acestuia, „Regina Aerului”. Black a fotografiat orasul Boston dintr-un balon aflat la o altitudine de 1,200 picioare. A rezultat o singura fotografie printata clara, numita de acesta „Boston, asa cum este vazut de catre vultur si gasca salbatica”. Aceasta a reprezentat prima fotografie aeriana clara a unui oras realizata pana atunci.

  • 1884 – in cadrul unei conferinte internationale desfasurata la Washington, s-a votat ca Meridianul ce trece prin Greenwich sa fie Primul Meridian.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto] [foto]