Masina Timpului – 17 august

S-AU NASCUT:

  • 1906 – Hazel Bishop: este cunoscuta ca inventatoarea primului ruj rezistent la transfer. Creatia sa, „No-Smear Lipstick”, a fost un real succes, firma ei, Hazel Bishop, Inc inregistrand cresteri de vanzari de la aproximativ 50 mii dolari in 1950 la peste 10 milioane in 1953.
  • 1798 – Thomas Hodgkin: medic englez, recunoscut drept unul din cei mai importanti medici patologi si un pionier al medicinii preventive. El este cel care a descris maladia lui Hodgkin, un tip de limfom si o boala de sange, in 1832. A pledat pentru abolirea sclaviei si reducerea impactului civilizatiei occidentale asupra populatiilor indigene.
  • Pierre de Fermat: se stiu destul de putine despre anul nasterii sale, care se presupune a fi 1601 sau 1607, numele mamei sale, existand si aici doua variante, sau educatia scolara pana la momentul studiilor universitare. A ramas in istorie pentru numeroase descoperiri, dintre care cea mai importanta este ultima teorema a lui Fermat.
Citeste si  Masina timpului - 04 ianuarie

FACTS:

  • Double eagle ii1978 – prima traversare a Atlanticului cu balonul (denumit „Double Eagle II„) de catre Ben Abruzzo, Maxie Anderson si Larry Newman. Acestia au aterizat in Miserey, langa Paris dupa 137 ore si 6 minute.
  • 1877 – este descoperita, de catre Asaph Hall, una din cele doua Luni ale lui Marte, si anume cea mai apropiata si mai mare ca dimensiune, Phobos sau Mars I, dar a doua in ordine cronologica. Prima, Deimos, fusese descoperita tot de Hall la 11 august, acelasi an. Numele celor doi sateliti provin de la cei doi frati gemeni, copiii lui Ares si ai Afroditei: Phobos, zeul fricii, si Deimos, zeul grec al terorii.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto] [foto]