Masina timpului – 22 decembrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Lewis Hastings Sarett – 1917: chimist organic american care a preparat o varianta sintetica a hormonului cortizon in 1944, folosind un proces complicat in 36 pasi.
  • Grote Reber – 1911: pionier al radioastronomiei. Reber a avut un rol important in investigarea si extinderea descoperirilor lui Karl Jansky. Antena sa radio din 1937 a fost a doua folosita vreodata in scopuri astronomice si prima antena parabolica folosita ca radiotelescop.
  • Haldan Keffer Hartline – 1903: fiziolog american care a impartit premiul Nobel pentru Medicina din 1967 cu George Wald si Ragnar Granit pentru descoperirile lor legate de analizarea mecanismelor neurofiziologice ale vederii.

 

FACTS:

  • 1937 – tunelul Lincoln, lung de aproximativ 2.4 km, este deschis publicului. Acesta, constand in 3 tuneluri aflate sub raul Hudson, face legatura intre Weehawken, New Jersey si Midtown Manhattan in New York. A fost proiectat de inginerul norvegian Ole Singstad si este denumit dupa presedintele Abraham Lincoln.
  • Peter_Larsen_illuminated_coffee_pot
    Slaunger

    1882 – primul pom de Craciun iluminat electric este “creatia” lui Edward H. Johnson, un asociat al lui Thomas Edison. Pe cand era vicepresedinte al Edison Electric Light Company, i-au fost facute pe comanda becuri de Craciun, pe care le-a expus cu mandrie in pomul sau de sarbatori, in casa sa de pe Fifth Avenue din New York.

 

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]