Masina timpului – 26 octombrie

Lucruri importante petrecute in trecut

S-AU NASCUT:

  • Gaetano Crocco – 1877: om de stiinta si pionier aeronautic italian, fondatorul Rocket Society din Italia. A devenit cercetatorul spatial de frunte al Italiei.
  • Charles Mason – 1877: matematician american. A fost presedintele Universitatii din Chicago (1925-1929) si al Fundatiei Rockefeller (1929-1936). Interesele sale in cercetarile matematicii au inclus ecuatiile diferentiale, calculul variatiilor si teroria electromagnetismului.
  • Lewis Boss – 1846: astronom american. A ocupat functia de director al Observatorului Dudley, New York.

FACTS:

  • p-51d_mustang
    USAAF

    1940 – avionul american P-51 Mustang efectueaza primul sau zbor. Acesta este un avion militar de lupta cu un singur loc, cu modificari aduse pentru a-i putea fi atasata bomba la bord. A fost folosit in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, razboiului din Coreea si in perioada altor conflicte. A fost proiectat de Aviatia Nord Americana.

  • 1968 – cosmonautul rus Georgy Beregovoy zboara in spatiu in cadrul misiunii Soyuz 3. Nava spatiala Soyuz 7K-OK a realizat zborul-test pe parcursul a 4 zile. Misiunea respectiva a reprezentat prima intalnire a rusilor in spatiu cu Soyuz 2, o nava fara echipaj uman, fara o andocare reusita, insa.

Andreea Aldea

[sursa] [sursa] [foto]