Misiune NASA catre satelitul Triton al lui Neptun

Asta este o veste fenomenala! Am aflat de existenta lui Triton in 1846, iar unii oameni de stiinta au crezut ca ar fi vorba despre o lume plina de apa lichida ce ar putea adaposti si viata.

Iata-ne acum, la peste 150 de ani in viitor, cu posibilitatea in brate de a merge acolo. Jet Propulsion Laboratory a propus martea trecuta, la o conferinta in Texas, sa trimita o sonda botezata Trident pe Triton cu scopul de a afla daca este un corp ceresc locuibil.

Decat sa cheltuiasca miliarde de dolari, sonda va avea un buget low-cost, cam cat ar costa o misune in jurul Lunii. In drumul sau pe langa Triton, caci nu putem vorbi despre o orbitare a satelitului, Trident va trece si pe langa Venus, o planeta pe care nu am mai vizitat-o de vreo 20 de ani, cand sonda Cassini-Huygens a fotografiat-o.

Citeste si  Urme ca de melc pe Pluto

Ultima data cand am vazut planeta Neptun a fost in timpul trecerii lui Voyager 2 in 1989. Sa ne amintim faptul ca Voyager 2 are la bord tehnologia anilor ’70. Suntem foarte curiosi ce vom detecta si vedea prin tehnologia prezentului de la bordul lui Trident.

[sursa]