Parole mai sigure transmise prin corpul nostru

transmitere parole, corpul uman
Credit: Vikram Iyer, University of Washington

Cand trimitem o parola prin unde radio ca Wi-Fi sau Bluetooth, oricine o poate intercepta, ceea ce o face vulnerabila in fata atacurilor.

Cercetatori de la University of Washington si specialisti in inginerie electronica au dezvoltat o modalitate de a transmite parole prin corpul uman, folosind transmisii de frecventa joasa, generate de senzori pentru amprente si touchpad-uri. Acestea nu afecteaza corpul, ne asigura ei.

Transmisiile „on-body” ofera o cale mult mai sigura de a transmite aceste informatii sensibile intre aparate pe care le poti atinge, cum ar fi incuietorile inteligente sau dispozitivele medicale, si un telefon care va confirma identitatea cerand o parola.

Cercetatorii au descoperit ca senzorii petru amprente si dispozitivele touchpad genereaza semnale in zona 2-10 megaherti si folosesc „capacitive coupling” pentru a simti unde se afla degetul in spatiu si pentru a identifica tiparele unice ale amprentelor. Practic, putem atinge cu o mana incuietoarea in timp ce cu cealalta atingem senzorul pentru amprente de pe telefon. Astfel, informatia nu va mai fi transmisa pe alea aerului si nu va mai putea fi interceptata.

Citeste si  Transfer de date wireless folosind lumina

In mod normal, acesti senzori sunt folositi pentru a primi un semnal, dar cercetatorii au gasit o modalitate de a ii face sa emita semnalele corespunzatoare datelor dintr-o parola sau dintr-un cod de acces.

Tehnologia poate fi folosita si pentru dispozitivele medicale cum sunt glucometrele sau pompele petru insulina, care au nevoie de o confirmare a identitatii inainte de a trimite datele.

Ana Maria Nica

[sursa]