Primul drog digital?

Wearable-Thync-Provides-Instant-Relaxation-Using-Electric-Shocks-to-the-Brain-733x440Thync este un gadget purtabil care iti schimba starea de spirit prin bombardarea creierul cu pulsatii electrice de intensitate joasa. Acesta ar putea fi primul drog digital.

Will Shanklin de la Gizmag a incercat device-ul la Consumer Electronics Show la inceputul lui 2015. Acesta povesteste ca a fost sceptic la inceput, dar, dupa ce a purtat de cateva ori aparatul, a fost convins. Pe treapta 1 s-a simtit calm si meditativ in timp ce treapta a doua a i-a adus un boost de energie si inspiratie.

The Thync System, dezvoltat de Jamie Tyler, doctor in neurostiinta si bioinginerie si de Isy Goldwater, este un aparat wireless care se poate conecta la IPad sau Iphone prin Bluetooth, urmand ca aplicatia pentru Android sa apara in curand. Folosind aplicatia, poti alege ce tip de sesiune iti doresti si ce intensitate sau lungime sa aiba aceasta.

Citeste si  Ce mâncare dă cea mai puternică dependență

Shanklin compara calmul pe care l-a resimtit in urma tratamentului cu efectul unui joint fumat, in timp ce modul de energie confera creierului mult mai multa claritate.

Thync este considerat un produs pentru uz revreativ, nu un dispozitiv medical. Pretul acestuia este de 299$, returnabili in 30 de zile in cazul in care cumparatorul nu „simte efectul”.

[sursa]