Richard Branson vrea sa ajunga in spatiu cu noua zile inaintea lui Jeff Bezos

Compania lui Branson, Virgin Galactic, a anuntat saptamana aceasta ca urmatorul zbor de test va avea loc pe data de 11 iulie si ca fondatorul sau se va afla la bord alaturi de alte sase persoane. Toti pasagerii vor fi angajati ai companiei. Ar fi al patrulea zbor spre spatiu al Virgin Galactic.

Vestea a venit cu doar cateva ore dupa ce Jeff Bezos a anuntat ca va zbura in spatiu la bordul rachetei companiei sale, Blue Origin, pe 20 iulie, alaturi de o femeie care s-a antrenat in tinerete pentru a deveni astronaut, dar care nu a avut aceasta sansa la vremea aceea din cauza discriminarii de gen. Bezos se va afla in racheta alaturi si de fratele sau.

Miercuri, Richard Branson a refuzat sa spuna cand va putea calatori, dar a declarat ca este sanatos si pregatit sa zboare imediat ce inginerii sai ii dau unda verde. El va implini varsta de 71 de ani la o saptamana dupa lansare.

Citeste si  AUDIO: Astronauții au auzit "muzică" pe partea întunecată a Lunii

In acest moment, exista trei antreprenori care doresc sa detina controlul industriei spatiale private: Richard Branson, Jeff Bezos (cel mai bogat om al planetei) si Elon Musk (vizionarul de la Tesla si SpaceX). Fiecare a dezvoltat tehnologii diferite. Virgin Galactic al lui Branson isi va lansa avionul spatial de pe un avion conventional de la o altitudine de 88 km. Blue Origin a lui Jeff Bezos va lansa racheta New Shepard de la sol si va propulsa capsula pana la o inaltime de 106 km. Ambele sunt considerate limite ale spatiului cosmic. Prin comparatie, SpaceX isi plaseaza capsulele pe orbita planetei, lucru cu mult mai complicat.

[sursa: Richard Branson aims to beat Jeff Bezos into space by nine days | Virgin Galactic | The Guardian]