Selfie-urile te supraestimează

selfieDaca esti un mare fan al selfie-urilor, sau, mai bine spus, o mare fana, afla ca un studiu a concluzionat ca nu esti atat de frumos sau frumoasa pe cat crezi si ca inundarea internetului cu fata ta nu le ofera celorlalti o impresie prea buna.

Cercetatorii au documentat faptul ca observatorii independenti, obiectivi, adica acei oameni care nu sunt atasati emotional de cei care-si fac selfie-uri, ii percep pe acestia ca fiind narcisisti, mai putin atractivi comparativ cu cei carora li se fac fotografii.

In studiu, care a fost derulat de Universitatea din Toronto, au fost analizati 198 de studenti. O suta dintre acestia erau „dependenti” de selfie-uri, in timp ce restul de 98 isi faceau ocazional sau chiar deloc. Au fost rugati sa-si faca selfie-uri pentru social media, urmand a fi apoi fotografiati de un membru al echipei. Fiecare participant avand, la final, un selfie si o fotografie „normala”.

Citeste si  De ce dor atat de tare taieturile provocate de hartie?

Cu aceste fotografii, studentii au apreciat gradul de atractivitate al celorlalti. Echipa apoi a alcatuit un grup format din 178 de observatori independenti care sa aprecieze, la randul lor, fotografiile. Atat grupul „dependent” de selfie-uri cat si cel neatasat de aceasta activitate si-au apreciat selfie-urile ca fiind mult mai atragatoare decat feedbackul primit de grupul independent.

Studiul este unul mic si trebuie refacut pentru a da rezultate concludente. Totusi, vorbim despre niste date care ne zugravesc o imagine preliminara.

[sursa]